Home > Noticias > Cares socials de l'enginyeria. 20 de Abril

Cares socials de l'enginyeria. 20 de Abril

13 de abril de 2016

  “TRES ENGINYERS DE TRES GENERACIONS (I D’UNA FAMÍLIA)”

Dimecres 20 d’abril de 2016         16:00 – 18:00

Aula 28.8   edifici I,   1a planta,   ETSEIB – Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona    -    Av. Diagonal 647

L’enginyeria és una professió amb una certa tradició “familiar”; és freqüent trobar llars amb diversos membres dedicats a l’enginyeria, fins i tot de diverses generacions. Però això no vol dir que cada família “enginyera” tingui una única visió del què significa aquesta professió...

En aquesta sessió, tres enginyers d’una mateixa família però de generacions separades per quasi 40 anys compartiran reflexions sobre la seva experiència professional, el rol de l’enginyeria a la societat i, potser el més important, les perspectives que poden tenir les enginyeres i els enginyers joves o els estudiants a punt de graduar-se.

Ens parlaran:

Gerard Piera i Coll, graduat el 1975, especialitat de Mecànica, comença a treballar en una empresa del sector de l’automòbil a l’estiu del 1974, pels matins, mentre acaba els seus estudis per la tarda. Posteriorment (després de 15 anys) entra com a responsable de consultoria al sector industrial de PWC a Barcelona, després com a soci-director de Roland Berger, i és un dels socis  del “Automotive Competence Center” i del “Operations Competence Center”. L’any 1998 crea la seva pròpia consultoria, Global Performance, centrada en l’àrea d’operacions. Actualment és consultor estratègic d’empreses “pimes” i familiars, a la vegada que forma part del Consell Assessor d’alguna d’elles.

Pol Arranz i Piera, graduat el 1999, treballa en projectes d'enginyeria i consultoria en l’àmbit de les energies renovables i l’eficiència energètica, principalment des del sector privat, amb seu a Barcelona. A escala internacional ha participat activament en la promoció d’infraestructures i serveis energètics per encàrrec de clients públics i privats, ONGs, i organismes multilaterals (Comissió Europea, Banc Mundial, Nacions Unides, així com diverses agències de cooperació). Des de 2010 col·labora com a investigador associat a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Sergi Piera i Höppner, graduat el 2014, treballa en projectes d’enginyeria relacionats amb el desenvolupament de peces de fibra de carboni per a l’automoció. El seu interès per aquest sector tant innovador va sorgir arran de participar en la competició universitària “Fórmula Student” entre els anys 2011 i 2013, on va exercir de responsable tècnic de xassís, compòsits i aerodinàmica. Posteriorment, va continuar la seva formació en un centre d’investigació de materials compostos a la universitat de Erlangen-Nürenberg (Alemanya), on va realitzar el PFC amb Matrícula d’Honor. Ha iniciat la seva etapa laboral en una empresa multinacional dels materials compostos a Cadis, i des de fa pocs mesos a Sant Cugat del Vallès.